Избор на категория
Вашата количка

Орвего

Орвего

Орвего

11.00 лв.
Експресна доставка за цялата страна ▪ Доставка на следващия работен ден при поръчка до 17:00 ч. ▪ Всяка пратка пътува с опция преглед и тест

Орвего е нов системно-контактeн фунгицид за контрол на обикновената мана при лозя, зеленчуци и картофи.

Първият течен продукт на пазара за борба с Обикновената мана
Оптимална защита на новия летораст.
Идеален инструмент за управление на кръстосаната резистентност
Орвего е системенно-контактен двукомпонентен фунгицид, действащ върху спорите и мицела на оомицетните патогени. Притежава антиспорулантно и лечебно действие.
Инишиум (Аметоктрадим) е иновативно активно вещество на БАСФ с отлично предпазно действие, което действа като инхибитор на митохондриалното дишане. Инишиум принадлежи към нов химически кластриазоло-пиримидиламини. След приложение силно
задържа развитието на зооспорите, тяхното покълване и проникване в растението. Комбинацията на двете активни вещества с различен механизъм е отличен метод в борбата с резистентността.
Диметоморф прониква през епидермиса в паренхимната тъкан на листата като инхибира целулозният синтез в клетките на патогение. В резултат се нарушава образуването на клетъчните стени, разрушават се хаусториите и се предотвратява образуването на нови спори на патогена.

Дъжд паднал 1 час след употребата, не намалява ефикасността на продукта.
Най-добро усвояване се получава при температури от 8 °С до 25 °С.

Производител и повече информация: ТУК

 

Съдържание

Активно вещество: 300 г/л Аметоктрадин,225 г/л Диметоморф

Приложение

Фунгицидът е регистриран в Р. България при: Домати срещу картофена мана в доза 70 мл/дка. Прилага се: От 1-ви лист до пълна зрялост, превантивно или при откриване на първите симптоми на заболяването. Лоза: Срещу мана в доза 80 мл/дка. Прилага се: От 5-10 см летораст до прошарване/избистряне. Поради добрата си прилепимост към гроздовете и трудна отмиваемост от дъждовете, Орвего е изключително подходящ за третирания от образуване на реса до прошарване/избистряне. Лук: Срещу мана в доза 70 мл/дка. Прилага се от 1-ви лист до пълна зрялост, превантивно или при откриване на първите симптоми на заболяването. Карантинен срок за лоза 35 дни, домати- 1 ден, лук- 7 дни.

Всички поръчки се обработват в работно време, както следва:

Понеделник - Петък: 09.00ч - 17.00ч с доставка на следващ ден!

Поръчки подадени след 17:00ч се обработват на следващия ден!

Поръчки подадени в интервала: Петък след 17:00ч - Понеделник до 09:00ч се обработват в Понеделник и се изпълняват във Вторник.

Поръчки подадени по време на официални празници се обработват и изпълняват спрямо работното време на "Еконт" и работното време на "Агроаптека Младост"

Използвани термини

Потребител: Лице, което избира продуктите от МАГАЗИНА, попълва данните и инициира поръчката, като извършва това от свое име или от името на юридическо лице, от което е упълномощен.

Получател: Физическо или юридическо лице, което може да е различно от потребителя и което получава поръчаните продукти на адрес, указан от заявителя.

За да направи поръчка, потребителят трябва да попълни необходимите данни на указаните места.

Доставката за България се извършва от 1 до 5 работни дни от куриерска фирма "Еконт" и цените са както следва:

  • До всички населени места в България доставките се извършват с куриерска фирма "Еконт" по ценовата им листа, като се ползват 30% отстъпка. Цената се изчислява автоматично при поръчка.
  • Поръчки извън България не изпълняваме!

Начини на плащане и възстановяване на суми

Плащане в брой при доставка - наложен платеж

При доставка на стоката плащате дължимата сума на куриера. 

Лош Добър

Приложение на продукта

Alexander 01 Jun 0
Грижите по време на вегетацията към зеленчуците представляват комплекс от мероприятия, насочени към по-бързото развитие на растенията, както и за по-ранното им узряване.
Alexander 10 Feb 0
През месец Май  започва пръскането на лозата. Във фаза „зелен връх” (1- то най- ранно пръскане) се използват фунгициди срещу екскориозата.
Alexander 10 Feb 0
Седмица след като сте разсадили зеленчуците ( м. Април - м. Май) може да почнете да ги пръскате профилактично с препарати срещу мана и бактериоза.