Избор на категория
Вашата количка

СЕРКАДИС

СЕРКАДИС

СЕРКАДИС

15.00 лв.
Експресна доставка за цялата страна ▪ Доставка на следващия работен ден при поръчка до 17:00 ч. ▪ Всяка пратка пътува с опция преглед и тест

Серкадис е НОВ фунгицид за борба с брашнеста мана, струпясване и кафяви петна по лозята, ябълки, круши, кайсии, праскови и други. Серкадис съдържа най-иновативното SDHI (сукцинат десхидрогеназа инхибитор) активно вещество Ксемиум.

Серкадис съдържа най-иновативното SDHI (сукцинат десхидрогеназа инхибитор) активно вещество Ксемиум.

Ксемиум действа като нарушава снабдяването с енергия на фитопатогенни гъби. По-специално: Ксемиум нарушава нормалната функция на сукцинат десхидрогеназата, известна също като Комплекс II на гъбната митохондриална дихателна верига.

Ксемиум има две енергетично обусловени форми с различни полярни свойства.

Серкадис Ви осигурява изключителна ефикасност при много ниски дози поради високата специфична активност на Ксемиум. За да контролира болестите най-ефикасно, активното вещество трябва да достигне своята цел в гъбните патогени възможно най-бързо. Това е

предизвикателство за всяко активно вещество по две основни причини: твърда външна обвивка заобикаля клетките на патогените и целта се намира дълбоко във вътрешността на гъбните митохондрии. Ксемиум има уникална възможност за мобилност благодарение на способността си да се движи в липофилна и хидрофилна среда.
Ксемиум - уникални свойства за дълготрайна защита
След като Серкадис изсъхне върху повърхността на листа, част от него се свързва здраво с восъчния слой благодарение на своите липофилни свойства. Множество молекули започват да се свързват заедно. Свързването на множество молекули води до образуването на кристални структури с причудливи форми, които се придържат здраво към грубия восъчен слой.

Роса или дъжд мобилизират част от активното вещество от кристалните депа. От тях постоянно се отделят високо мобилни молекули Ксемиум, гарантиращи пълна и непрекъсната защита на растенията за изключително дълъг период от време. За ефективен контрол на болестите плътното фунгицидно покритие на повърхностите е най-ефективният начин да се предотврати заразяването.

Изследователите от БАСФ установяват на повърхността на растенията интензивни преразпределителни свойства на кристалните депа с Ксемиум. Преразпределението се активира от присъствието на вода или роса, които често спомагат за развитието на гъбните болести.

Водата и росата не само подпомагат разпространяването върху растителната повърхност, но и по-нататъшното навлизане във восъчния слой и листната тъкан. Активното вещество Ксемиум е високо мобилно във вътрешността на растенията и се разпространява бързо към другите им части.

По-бързото придвижване на Ксемиум както през липофилните, така и през хидрофилните мембрани на гъбата. В резултат на това Ксемиум може да достигне и блокира целта в гъбата по-бързо и ефикасно, отколкото други съпоставими активни вещества.
Лозя - 15 мл/дка за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 35 дни
Ябълка, Круша, Дюля  - 25-30 мл/дка за Струпясване  и Кафяви петна. Карантитнен срок: 35 дни
Ябълка, Круша, Дюля - 15 мл/дка за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 35 дни
Праскова, Кайсия, Нектарина - 15 мл/дка    за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 21 дни
Работен разтвор: 40 - 150 литра/дка в зависимост от културата

Производител и повече информация: ТУК

Съдържание

Ксемиум

Приложение

Лозя - 15 мл/дка за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 35 дни Ябълка, Круша, Дюля  - 25-30 мл/дка за Струпясване  и Кафяви петна. Карантитнен срок: 35 дни Ябълка, Круша, Дюля - 15 мл/дка за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 35 дни Праскова, Кайсия, Нектарина - 15 мл/дка    за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 21 дни Работен разтвор: 40 - 150 литра/дка в зависимост от културата

Всички поръчки се обработват в работно време, както следва:

Понеделник - Петък: 09.00ч - 17.00ч с доставка на следващ ден!

Поръчки подадени след 17:00ч се обработват на следващия ден!

Поръчки подадени в интервала: Петък след 17:00ч - Понеделник до 09:00ч се обработват в Понеделник и се изпълняват във Вторник.

Поръчки подадени по време на официални празници се обработват и изпълняват спрямо работното време на "Еконт" и работното време на "Агроаптека Младост"

Използвани термини

Потребител: Лице, което избира продуктите от МАГАЗИНА, попълва данните и инициира поръчката, като извършва това от свое име или от името на юридическо лице, от което е упълномощен.

Получател: Физическо или юридическо лице, което може да е различно от потребителя и което получава поръчаните продукти на адрес, указан от заявителя.

За да направи поръчка, потребителят трябва да попълни необходимите данни на указаните места.

Доставката за България се извършва от 1 до 5 работни дни от куриерска фирма "Еконт" и цените са както следва:

  • До всички населени места в България доставките се извършват с куриерска фирма "Еконт" по ценовата им листа, като се ползват 30% отстъпка. Цената се изчислява автоматично при поръчка.
  • Поръчки извън България не изпълняваме!

Начини на плащане и възстановяване на суми

Плащане в брой при доставка - наложен платеж

При доставка на стоката плащате дължимата сума на куриера. 

Лош Добър

Приложение на продукта

Alexander 10 Feb 0
През месец Май  започва пръскането на лозата. Във фаза „зелен връх” (1- то най- ранно пръскане) се използват фунгициди срещу екскориозата.