Избор на категория
Вашата количка

СИЛИТ 544 ЕК

СИЛИТ 544 ЕК

СИЛИТ 544 ЕК

9.00 лв.
Експресна доставка за цялата страна ▪ Доставка на следващия работен ден при поръчка до 17:00 ч. ▪ Всяка пратка пътува с опция преглед и тест

Силит 544 СК е контактен и локално-системен фунгицид с предпазно, лечебно и изкореняващо заразата действие, срещу основни гъбни болести при овощните култури

Силит 544 СК е контактен и локално-системен фунгицид с предпазно, лечебно и изкореняващо заразата действие, срещу основни гъбни болести при овощните култури – струпясване по ябълки и круши, бяла ръжда и листен пригор по череши и вишни, къдравост по праскови и нектарини, листни петна и антракноза по маслината.
Висококачествена, концентрирана, течна формулация, със силно контактно и проникващо действие
Отлично предпазно действие, включително и при неблагоприятни условия с период на защита 7-10 дни
Стопиращо и изкореняващо заразата действие, включително и при установяване на първи симптоми  – до 48 часа след паднал дъжд
Бързо проникване и образуване на защитен слой в растителните тъкани (валеж паднал 2 часа след приложение на Силит 544, не оказва негативно влияние върху действието на продукта)
Ефикасността на продукта не се влияе от ниски и високи температури, като формулацията на Силит 544 СК позволява да се прилага и върху влажни повърхности
Употреба на продукта:  Силит 544 СК е контактен и локално-системен фунгицид с предпазно, лечебно и изкореняващо заразата действие срещу основни гъбни болести при овощните култури – струпясване по ябълки и круши, бяла ръжда и листен пригор по череши и вишни, къдравост по праскови и нектарини, листни петна и антракноза по маслината.

Начин на действие: Силит 544 СК е високо-концентрирана, течна формулация, съдържаща активното вещество Додин – единственото активно вещество от семейството на гуанидин. Действието му върху патогена се изразява в разрушаване на клетъчните мембрани. Молекулите на Додин са сходни с фосфолипидите в клетъчните мембрани на гъбите и лесно се вмъкват между тях, като разрушават връзките помежду им. По този начин се нарушава целостта на мембраната в следствие, на което клетките се дехидратират и умират.
Ябълки и Круши - Струпясване - 15 мл/10 литра вода
Череши и Вишни - Листни петна по череша (бяла ръжда), Гномониоза - 15 мл/10 литра 
Праскови и Нектарини и произлизащите от тях хибриди - Къдравост - 18 мл/10 литра вода
Маслини    Листни петна по маслината - Антракноза - 15 мл/10 литра вода 

Съдържание

Активно вещество: Додин  – 544 г/л Формулация: Суспензионен концентрат (СК)

Приложение

Начин на действие: Силит 544 СК е високо-концентрирана, течна формулация, съдържаща активното вещество Додин – единственото активно вещество от семейството на гуанидин. Действието му върху патогена се изразява в разрушаване на клетъчните мембрани. Молекулите на Додин са сходни с фосфолипидите в клетъчните мембрани на гъбите и лесно се вмъкват между тях, като разрушават връзките помежду им. По този начин се нарушава целостта на мембраната в следствие, на което клетките се дехидратират и умират. Ябълки и Круши - Струпясване - 15 мл/10 литра вода Череши и Вишни - Листни петна по череша (бяла ръжда), Гномониоза - 15 мл/10 литра  Праскови и Нектарини и произлизащите от тях хибриди - Къдравост - 18 мл/10 литра вода Маслини    Листни петна по маслината - Антракноза - 15 мл/10 литра вода

Всички поръчки се обработват в работно време, както следва:

Понеделник - Петък: 09.00ч - 17.00ч с доставка на следващ ден!

Поръчки подадени след 17:00ч се обработват на следващия ден!

Поръчки подадени в интервала: Петък след 17:00ч - Понеделник до 09:00ч се обработват в Понеделник и се изпълняват във Вторник.

Поръчки подадени по време на официални празници се обработват и изпълняват спрямо работното време на "Еконт" и работното време на "Агроаптека Младост"

Използвани термини

Потребител: Лице, което избира продуктите от МАГАЗИНА, попълва данните и инициира поръчката, като извършва това от свое име или от името на юридическо лице, от което е упълномощен.

Получател: Физическо или юридическо лице, което може да е различно от потребителя и което получава поръчаните продукти на адрес, указан от заявителя.

За да направи поръчка, потребителят трябва да попълни необходимите данни на указаните места.

Доставката за България се извършва от 1 до 5 работни дни от куриерска фирма "Еконт" и цените са както следва:

  • До всички населени места в България доставките се извършват с куриерска фирма "Еконт" по ценовата им листа, като се ползват 30% отстъпка. Цената се изчислява автоматично при поръчка.
  • Поръчки извън България не изпълняваме!

Начини на плащане и възстановяване на суми

Плащане в брой при доставка - наложен платеж

При доставка на стоката плащате дължимата сума на куриера. 

Лош Добър

Приложение на продукта

Alexander 01 Jun 0
През месец Април се извършват 2-3 третирания на овощните дръвчета с комбинация от фунгицид (срещу болестите) и инсектицид(срещу насекоми).
Alexander 01 Jan 0
Схемата е разработена така, че да е максимално опростена и лесна за разбиране дори от любители на овошките.