Избор на категория
Вашата количка

ВИТЕНЕ ТРИПЛО Р

ВИТЕНЕ ТРИПЛО Р
Не се предлага вече

ВИТЕНЕ ТРИПЛО Р

4.00 лв.

  Възможни варианти

  Експресна доставка за цялата страна ▪ Доставка на следващия работен ден при поръчка до 17:00 ч. ▪ Всяка пратка пътува с опция преглед и тест

  Витене Трипло Р е комбиниран контактен и системен фунгицид, с предпазно и лечебно действие срещу мана по лозя, картофи и домати.

  НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ:

  Витене Трипло Р е фунгицид за контрол на мана по лоза, домати и картофи и други зеленчукови култури, представляващ комбинация от три активни вещества с различен начин на действие: симоксанил с контактно и локално-системно действие, фозетил-алуминий със системно действие и меден оксихлорид с контактно действие. Комбинацията от трите различни начина на действие осигуряват силно и продължително действие на продукта.

  Витене Трипло Р е фунгицид с предпазно и лечебно действие, блокира спорулацията и растежа на мицела на гъбния патоген.

  Дозировка на препарата: 45 гр/10 л вода

  Карантинен срок за картофи и домати - 20 дни, за лозя - 40 дни.

  Максимален брой приложения за сезон: 4

  Минимален интервал между третиранията: 10 дни

  Указания за употреба:

  Лозя: Първо приложение от ВВСН 11 (първият лист е отворен и се разстила настрани от летораста). Третиранията се повтарят през интервал от 10 дни. Могат да бъдат направени максимум 4 приложения за сезон, които да приключат до фаза на културата ВВСН 79 (повечето от зърната се събират, грозда се затваря).

  По време на цъфтеж, продуктът да се прилага внимателно, за да се избегнат проблеми със селективността. Да не се прилага върху сорт Мускат.

  Картофи: първо приложение от ВВСН 11 (разтваряне на първи лист на главното стъбло /> 4 см/ ). Максимум 4 приложения за сезон, които да приключат до фаза на културата ВВСН 69 (край на цъфтежа на първото съцветие).

  Домати: първо приложение от ВВСН 11 (първи същински лист на основното стъбло е напълно разтворен). Третиранията се повтарят през 10 дни. Максимум 4 приложения за сезон, които да приключат във фаза на културата ВВСН 81 (10% от плодовете с типичен цвят на зреене).

  Третиранията трябва да започнат в ранни фази на развитие на културата, когато климатичните условия са благоприятни за развитие на болестта или по сигнал от пунктовете за прогноза и сигнализация.

  Приложенията се повтарят през интервал от 10-12 дни в зависимост от разпространението на болестта и наличието на условия, благоприятни за инфекция.

  Минималната доза да се прилага при слабо засягане от болестта. При чести и обилни валежи и висок риск от зараза, да се прилага максималната доза в началната фаза от инкубационния период на патогена.

  АКТИВНО ВЕЩЕСТВО: симоксанил 28.5 г/кг + фозетил-алуминий 300 г/кг + меден оксихлорид 281 г/кг (чиста мед 160 г/кг)

  Лош Добър