Избор на категория
Вашата количка

МЕДЕН СУЛФАТ (СИН КАМЪК)

МЕДЕН СУЛФАТ

МЕДЕН СУЛФАТ (СИН КАМЪК)

5.80 лв.
  Експресна доставка за цялата страна ▪ Доставка на следващия работен ден при поръчка до 17:00 ч. ▪ Всяка пратка пътува с опция преглед и тест

  Меден сулфат (син камък) е най- масовия препарат за растителна защита срещу болестите по лозята, овощните дървета, тютюна и зеленчуците.

  Синият камък (меден сулфат) е един от най-често използваните мед-съдържащи фунгициди, които имат бактерицидно и фунгицидно действие и служат контактно и предпазно. За разлика от другите медни фунгициди, медния сулфат е добре разтворим във вода.

  Използва за зимно пръскане на трайните насаждения (2%), предцъфтежни пръскания (1%), в лозарството за борба с причинителите на маната (от 1% до 3%), при други растения срещу бактериални гъбни болести и като средство за обеззаразяване на семена.
  Бордолезовият разтвор се приготвя като на 100 литра вода се слага 1 или 2 кг. син камък и приблизително двойно количество гасена вар.

  Интервал на третиране: през 5-7 дни при благоприятни условия за развитие на болестта и 7-10 при условия не благоприятстващи развитието й.

  Карантинен срок:  14 дни.

  Съдържание

  Активно вещество: 98% меден сулфат

  Приложение

  Синият камък (меден сулфат) се употребява за: отстраняване на недостатъци във вкуса или в миризмата на виното в максимално количество до 1 грам на хектолитър, при условие че така обработеният продукт има съдържание на мед не повече от 1 милиграм на литър. За приготвяне на бордолезов разтвор: 1%- ов- 100г меден сулфат, разтворен в 9 л вода се неутрализира със 75 г негасена вар, разтворена в 1 л вода- вареното мляко се филтрира и се излива бавно в р-ра на синия камък при непрекъснато бъркане; 2%- ов- 200г меден сулфат, разтворен в 9л вода се неутрализира със 150г негасена вар,разтворена в 1 л вода. за предотвратяване "позеленяването"в саксии за цветя. за предпазване от развитие на лишеи, плесени върху покриви или др. сградни повърхности. за предпазване на дървени каси за плодове, тарини за разсад и др. контейнери от дърво. накисват се в 10 л вода, в която е разтворена 800 г меден сулфат.

  Всички поръчки се обработват в работно време, както следва:

  Понеделник - Петък: 09.00ч - 17.00ч с доставка на следващ ден!

  Поръчки подадени след 17:00ч се обработват на следващия ден!

  Поръчки подадени в интервала: Петък след 17:00ч - Понеделник до 09:00ч се обработват в Понеделник и се изпълняват във Вторник.

  Поръчки подадени по време на официални празници се обработват и изпълняват спрямо работното време на "Еконт" и работното време на "Агроаптека Младост"

  Използвани термини

  Потребител: Лице, което избира продуктите от МАГАЗИНА, попълва данните и инициира поръчката, като извършва това от свое име или от името на юридическо лице, от което е упълномощен.

  Получател: Физическо или юридическо лице, което може да е различно от потребителя и което получава поръчаните продукти на адрес, указан от заявителя.

  За да направи поръчка, потребителят трябва да попълни необходимите данни на указаните места.

  Доставката за България се извършва от 1 до 5 работни дни от куриерска фирма "Еконт" и цените са както следва:

  • До всички населени места в България доставките се извършват с куриерска фирма "Еконт" по ценовата им листа, като се ползват 30% отстъпка. Цената се изчислява автоматично при поръчка.
  • Поръчки извън България не изпълняваме!

  Начини на плащане и възстановяване на суми

  Плащане в брой при доставка - наложен платеж

  При доставка на стоката плащате дължимата сума на куриера. 

  Лош Добър