Избор на категория
Вашата количка

БУРКАН ЗА КЪЛНОВЕ

БУРКАН ЗА КЪЛНОВЕ
🔥Най-продаван ✘Изчерпано

Буркан за покълване на семена от стъкло

15.00 лв.
Експресна доставка за цялата страна ▪ Доставка на следващия работен ден при поръчка до 17:00 ч. ▪ Всяка пратка пътува с опция преглед и тест
Разгледайте още: Семена за кълнове

Ако искате да се насладите на свежи и здравословни зеленчуци и тревни видове, бурканът за покълване на семена е идеалното решение за вас.

В следващите редове ще дадем повече информация за:

 1. От къде да закупите?
 2. Каква е подходящата цена?
 3. Какви са ползите?
 4. Кой е най-добрият избор?
 5. Как се използва?
 6. Как да засадите?

Представлява декоративен стъклен съд с пластмасов капак за отглеждане на разсад. С използването му се осигурява непрекъсната вентилация на развиващите се кълнове.

От къде да закупите буркан за кълнове?

В нашия онлайн магазин - Агроаптека Младост можете да откриете перфектният буркан, в който ще можете да отглеждате своите микрорастения или разсад.

Каква е подходящата цена за буркана?

Бурканите за покълване на семена са достъпни за закупуване на различни цени в зависимост от марката, размера и качеството на продукта. Въпреки това, нашите буркани за кълнове са на конкурентни цени и са висококачествени, което ги прави икономичен и удобен избор за вашата градинска дейност.

Какви са ползите за буркан за кълнове?

Бурканите за покълване на семена са отличен начин да отгледате свежа и здравословна храна в домашни условия. Те осигуряват оптимална среда за развитие на кълновете, като предоставят достатъчно влага и въздух, за да насърчат бързото им растеж. Освен това, те са удобни за използване във всяко домакинство и са лесни за почистване.

Кой е най-добрият избор на буркан?

Най-добрият избор на буркан за кълнове зависи от вашите нужди и предпочитания. В нашия магазин предлагаме буркан от KERTIMAG REDE, който ще пасне идеално на вашите нужди и ще отговаря на вашите изисквания. Предлаганите буркани от KERTIMAG REDE са висококачествени и дълготрайни, гарантиращи успешното отглеждане на кълновете.

Как се използва буркана за кълнове?

Използването на буркан за кълнове е много лесно. След като засадите семената, поставете ги в буркана и затворете капака. Поставете буркана на място, където има достатъчно слънчева светлина и регулирайте нивото на влагата според нуждите на желания от Вас кълн. След няколко дни ще забележите първите кълнове, които може да използвате за консумация.

Как да засадите кълнове в стъкления буркан?

Поставете 1-1.5 супени лъжици от избраното семе в контейнера, налейте вода, така че да покрие семената, разклатете добре, след което излейте водата. Повторете процедурата още два пъти. Напълнете отново с вода контейнера и го оставете да преседи една нощ.

След 10 часа излейте излишната вода и отново напълнете с вода контейнера. Разклатете отново. Поставете контейнера в наклонена позиция (както на заглавното изображение). Изплаквайте всекидневно, по същия начин.

Покълването, може да отнеме от 4 до 6 дни или според предписанието на самия вид на кълновете, които засаждате.

Видове семена (вижте опаковката) и дни за покълване:

 • Боб мунг - от 1 до 2-3 дни
 • Боб адзуки, леща, грах - от 1 до 3-4 дни
 • Броколи, червено зеле, синап - от 2 до 5-6 дни
 • Елда - от 1 до 8 дни
 • Пшеница - от 2 до 3-4 дни
 • Кресон - от 4 до 7 дни
 • Нахут, люцерна, слънчоглед, ряпа, детелина - от 1 до 4-5 дни
 • Сминдух, био репичка - от 2 до 4-6 дни
 • Треволистен чесън - от 4 до 8-10 дни
Колкото по-дълго стоят кълновете, толкова по-мек е вкусът. Употребата им е изключително разнообразна, подходящи са както за гарнитура, така и като компонент на супи или салати. Те могат перфектно да украсят различни салати и супи. Ако кълновете са се появили, могат да се консумират след няколко дни растеж!

✅Идеалното решение за всеки, който иска да се наслади на кълновете в уюта на собствения си дом.

✅Можете да отглеждате различни микро растения само за няколко дни.

✅В рамките на една седмица ще имате пресни кълнове, готови за консумация!

✅Висококачествено стъкло и мрежест капак от неръждаема стомана за оптимален въздушен поток.

✅Компактен размер го прави лесен за съхранение на кухненския плот или в килера.

✅Наслаждавате се на постоянно снабдяване със свежи и полезни нутриенти през цялата година!

✅Бурканът може да се почиства и в съдомиялна машина.

Лош Добър