Избор на категория
Вашата количка

ЗЕНКОР 600 СК

ЗЕНКОР 600 СК

ЗЕНКОР 600 СК

5.20 лв.

Възможни варианти

Експресна доставка за цялата страна ▪ Доставка на следващия работен ден при поръчка до 17:00 ч. ▪ Всяка пратка пътува с опция преглед и тест

Зенкор 600 СК е системен хербицид с почвено и вегетационно действие. Поема се както от корените на плевелите, така и от листната маса.

Зенкор 600 СК е системен хербицид с почвено и вегетационно действие. Поема се както от корените на плевелите, така и от листната маса.
ПРЕДИМСТВА
Селективност - може да се прилага както почвено, така и вегетационно.
Широк спектър на контролираните плевели - широколистни и някои житни плевели.
Гъвкавост на приложение.
ПРЕПОРЪКИ ПРИ УПОТРЕБА
Преди третирането с Зенкор 600 СК е желателно да се оформят лехите и тировете, така че след това да не се нарушава целостта на хербицидното покритие на почвата.

Да не се третира при температура на въздуха над 25°С.

Зенкор 600 СК се прилага предимно почвено преди поникване на културата и плевелите. Третиране трябва да се прави само при много добро състояние на културата. 
Почвено приложение: трябва да се прави в рамките на 48 часа от окончателното загърляне и набраздяване. Вегетационната употреба се препоръчва само в краен случай за справяне с вече поникналите плевели.
Доза
Картофи за консервиране, нишесте и посев – 90 мл/дка;
Пресни картофи – 70 мл/дка;
Пресни картофи, ранни – 60 мл/дка.
Домати - 46 мл/дка
Работен разтвор: 40-50 л/дка

Вегетационно приложение: към такова приложение се прибягва само в краен случай, защото Зенкор 600 СК може да провокира различни симптоми на фитотоксичност според:
Сортова чувствителност;
Състоянието на културата;
Метеорологични услови (силен дъжд след употреба);
Смесване с други продукти.
Никога не третирайте картофи по-големи от 5 см и не превишавайте дозата от 60 мл/дка.
СЕЛЕКТИВНОСТ ПРИ КАРТОФИ
Зенкор 600 СК се препоръчва да бъде използван преди или след поникване при следните сортове картофи: Monalisa, Agria, Spunta, Asterix, Baraka, Marfona, Ksw1, Ramos, Crisper, Kardan, Inovator, Charlote, Europa, Fabula, Karta, Exquisa, Vendel.

Не прилагайте върху сортовете Belle de Fontenay, Fambo, Frieslander, Hermes, Innovator, Lady Christl, Lyra, Morene Concorde, Pasha, Vitesse.

Не прилагайте вегетационно върху сортовете Agata, Annabelle, Franceline, Pompadour, Resy, Jaerla, Kennebeck, Hermes, Condor, Red Pandiac, Sirco, Goudmandine.

Не превишавайте дозата:
- от 60 мл/дка почвено при сортовете Adriana, Aurea, Celtiane, Cherie, Desiree, Draga, Eva, Jetta, Lady Felicia, Lady Roseta, Kaptah Vandel, Logita, Multa, Osirene, Pansta, Petra, Prima, Resy, Rubis, Scorpio, Sensor, Spepody, Spartaan, Starlette, Stefano, Sybilla, Turbo, Vebeca, Vivaks.
- от 25 мл/дка вегетационно при сортовете Celtiane, Cherie, Daisy, Lady Claire, Nicola, Universa, Russet bank.

СЕЛЕКТИВНОСТ ПРИ ДОМАТИ
Приложението на продукта при ДОМАТИТЕ (преди поникване - след поникване) се препоръчва при сортовете: 9036, 9061, 3402, 20009, Boludo, Talent, Durinta, Tomate De Ensalada, Peralta, Ps 1296, Ercole, Rio Grande и Titanio.

СЕЛЕКТИВНОСТ ПРИ МОРКОВИ
Третирането със Зенкор 600 СК при тази култура трябва да се прави само спомагателно към други методи за справяне с плевелите. Зенкор 600 СК трябва да се използва само при тежко заплевеляване с росопас, лайка, спореж, великденче, които могат да компрометират реколтата. При някои условия – особено при леки почви или дъжд в рамките на 24 часа след третиране е възможна проява на фитотоксичност, изразяваща се в: пожълтяване на листата, пригори, обезцветяване и др.

Зенкор 600 СК да се прилага:

В доза 35 мл/дка между 4-6 лист;
Разделно с 2 третирания: първо във фаза 1-2 лист в доза 8-12 мл/дка, второ третиране след 15 дни в доза 12-20 мл дка. Общата доза да не надвишава 35 мл/дка и последното приложение да се прави до фаза 6 лист.
ДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ СЛЕДВАЩИ В СЕИТБООБОРОТА КУЛТУРИ
След приложение на Зенкор 600 СК при картофи няма никакъв риск за следващите в сеитбооборота култури. След приложение на ЗЕНКОР 600 СК при ранни картофи, като втора култура може да се засяват житни, моркови и грах, при условие че се извърши дълбока обработка на почвата.

След употребата на Зенкор 600 СК, като следващи култури в сеитбооборота, след извършване на оран, могат да се засяват мека и твърда пшеница, ечемик, овес, ръж, тритикале, царевица, пролетен грах, пролетен лен, слънчоглед.

Като междинни култури за зелено торене, могат да се засяват синап и италиански райграс.

Засаждането на всяка друга култура, която не е включена в листата на възможните култури, остава изцяло под отговорността на земеделския стопанин.

Заместващи култури:

В случай на преждевременно унищожаване на третирана с метрибузин култура не засявайте други култури освен картофи, аспержи или разсадни домати, като заместващи култури и спазвайки срок от един месец след разораване.

Забранени култури: слънчоглед, соя, царевица, сорго, боб, синап и райграс.

Засяването на всяка друга култура, която не е включена в листата на възможните култури, остава изцяло под отговорността на земеделския стопанин.

СМЕСИМОСТ
Преди смесване на Зенкор 600 СК с други продукти се препоръчва предварителен тест за съвместимост на формулациите и проява на фититоксичност върху културата.

КАРАНТИНЕН СРОК: Картофи, моркови и соя – 60 дни; Моркови- 42 дни Домати – 30 дни; Аспержи – 7 дни; Моркови и люцерна за семепроизводство - не се изисква.

Съдържание

Активно вещество: Метрибузин 600 г/л

Приложение

Всички поръчки се обработват в работно време, както следва:

Понеделник - Петък: 09.00ч - 17.00ч с доставка на следващ ден!

Поръчки подадени след 17:00ч се обработват на следващия ден!

Поръчки подадени в интервала: Петък след 17:00ч - Понеделник до 09:00ч се обработват в Понеделник и се изпълняват във Вторник.

Поръчки подадени по време на официални празници се обработват и изпълняват спрямо работното време на "Еконт" и работното време на "Агроаптека Младост"

Използвани термини

Потребител: Лице, което избира продуктите от МАГАЗИНА, попълва данните и инициира поръчката, като извършва това от свое име или от името на юридическо лице, от което е упълномощен.

Получател: Физическо или юридическо лице, което може да е различно от потребителя и което получава поръчаните продукти на адрес, указан от заявителя.

За да направи поръчка, потребителят трябва да попълни необходимите данни на указаните места.

Доставката за България се извършва от 1 до 5 работни дни от куриерска фирма "Еконт" и цените са както следва:

  • До всички населени места в България доставките се извършват с куриерска фирма "Еконт" по ценовата им листа, като се ползват 30% отстъпка. Цената се изчислява автоматично при поръчка.
  • Поръчки извън България не изпълняваме!

Начини на плащане и възстановяване на суми

Плащане в брой при доставка - наложен платеж

При доставка на стоката плащате дължимата сума на куриера. 

Лош Добър

Приложение на продукта

Alexander 10 Feb 0
Преди разсаждане на доматите и пипера можете да ползвате почвени хербициди, които ще подтискат появата на повечето плевели.