КОРАГЕН 20 СК


Кораген 20 СК е инсектицид с принципно нов начин на действие от групата на антраниламидите с предимно стомашно, но и контактно действие, изразен ово-ларвициден ефект, като при някои видове действа и на възрастните.
Цена: 4.00 лв.
Поръчайте

Кораген 20 СК е инсектицид с принципно нов начин на действие от групата на антраниламидите с предимно стомашно, но и контактно действие, изразен ово-ларвициден ефект, като при някои видове действа и на възрастните. След третиране с Кораген 20 СК ларвите спират да се хранят почти веднага, но загиват след 24-60 часа. Може да върнат част от поетата храна и така да останат залепени за листа, без да нанасят никакви щети. Кораген 20 СК се придвижва трансламинарно в растението и има удължено последействие, като запазва високата си активност 14-21 дни след третирането.
Приложение при царевица: Високата плътност на Царевичен стъблопробивач може значително да намали добива и да доведе до икономически загуби. Третира се 5-7 дни след засичане на пика на летежа и при достигане на ИПВ (10 броя яйчни групички на 100 растения при царевица за зърно и 3 броя на 100 растения при царевица за семепроизводство). Засичане на пика на летежа може да бъде извършен чрез поставяне на феромонови уловки, последвано от обследване за яйчни купчинки. Провеждат се максимум две последователни третирания на сезон.
Доза: 10-15 мл/дка
Приложение при картофи: За най-добра защита Кораген 20 СК се прилага в начало на излюпването, при наличие на ларви от първа възраст или при установяване на първи повреди. Използване на Кораген 20 СК в доза 6 мл/дка осигурява дълготраен контрол (21 дни), дори и при много силно нападение от колорадски бръмбар.
Доза за колорадски бръмбар: 6мл/дка
Доза за картофен молец: 15 мл/дка
Приложение при овощни (семкови и костилкови): За най-добра защита на плодовете Кораген 20 СК се прилага преди начало на излюпване на яйцата срещу първо и второ поколение. За да се постигне добър контрол на едно поколение от ябълков плодов червей са необходими две или повече третирания с подходящи инсектициди. Кораген 20 СК трябва да се прилага в програма с други инсектицид с
различен от неговия начин на действие, като третиранията с него не трябва да надхвърлят повече от 2 през вегетацията.
Доза: 18 мл/дка
Приложение при лозя: За оптимален контрол Кораген 20 СК се прилага по време на яйцеснасянето и до начало на излюпване на първите ларви и първи вгризвания. Максимален брой третирания през вегетацията: 1 третиране при винени сортове и до 2 третирания при десертни сортове. Интервал на приложение: 14 дни.
Доза: 15 мл/дка

Активно вещество: 200 г/л ринаксипир (хлорантранилипрол)

Свързани продукти


ДЕЛЕГАТ 250 ВГ


Делегат 250 ВГ е нов инсектицид за борба и контрол на много неприятели по овошните дръвчета. С нов механизъм на действие, различен от препаратите в момента, Делегат 250 ВГ е отлично решение за борба с насекомите.
НОВО
Цена: 5.00 лв.

СИВАНТО ПРАЙМ


СИВАНТО ПРАЙМ е нов системен, вегетационен инсектицид, съдържащ флупирадифурон, активно вещество принадлежащо към новата химична група – бутенолиди, с отличен контрол върху широк спектър от смучещи неприятели – листни въшки, белокрилки, цикади.
Цена: 6.60 лв.
Вижте детайли

КЛОУЗЪР 120 СК


Клоузър 120 СК е нов системен инсектицид от нова химическа група за контрол на въшки и белокрилка в овощни, зеленчукови култури и картофи.
НОВО
Цена: 12.60 лв.

ВОЛИАМ ТАРГО 063 СК


ВОЛИАМ ТАРГО 063 СК е нов високоефикасен инсектицид/акарицид с активни вещества от различни химични групи
НОВО
Код: 1111
Цена: 62.30 лв.

Мулиган


Мулиган е мощен Инсектицид, който комплексно унищожава белокрилката и щитоносната въшка.
Код: 1133
Цена: 10.20 лв.

ТЕПЕКИ


ТЕПЕКИ е мощен инсектицид за борба с листна въшка. ТЕПЕКИ съдържа флоникамид, който прониква много бързо в третираните
растения, има трансламинарно действие и се транспортира възходящо в
растението, което осигурява последваща защита на растенията.
Код: 1137
Цена: 2.40 лв.

АВАНТ 150 ЕК


Авант 150 ЕК е единственият инсектицид от новата химична група оксадиазини. Осигурява дълготрайна защита и контролира широк спектър гризещи и някои смучещи насекоми
Цена: 3.50 лв.
Вижте детайли

ДЕЦИС 100 ЕК


ДЕЦИС 100 ЕК е пиретроиден инсектицид, с контактно и стомашно действие.
Цена: 7.00 лв.

БИО ПЛАНТЕЛА THYMI


БИО ПЛАНТЕЛА THYMI е готов за употреба спрей, 100% натурален, съдържащ естествени растителни аромати от мащерка и хвойна. Укрепва растенията и отблъсква широк спектър насекоми, поразяващи листата и цветовете.
НОВО
Цена: 8.90 лв.

Алверде 240 СК


Алверде 240 СК е нов селективен инсектицид. Наследникът на Регент. Вашето решение срещу колорадски бръмбар и доматен листоминиращ молец.
Код: 1136
Цена: 5.60 лв.

ДЕЦИС ТРАП


ДЕЦИС ТРАП ЦЕРАЗИ е капан с привличащ и унищожаващ механизъм на действие за извеждане на борба срещу черешова муха (Rhagoletis cerasi).
Цена: 14.50 лв.
Вижте детайли

Вазтак Нов 100 ЕК


Вазтак Нов 100 ЕК  е пиретроиден инсектицид с бързо начално действие за борба срещу неприятели по лозя, овощни, житни, технически и зеленчукови култури
Код: 1215
Цена: 4.90 лв.

Полезни съвети


СХЕМА ЗА ПРЪСКАНЕ НА ОВОЩНИ ДРЪВЧЕТА

Агроаптека Младост предлага на своите клиенти схема за регулярното пръскане на овощните дръвчета. Схемата е разработена така, че да е максимално опростена и лесна за разбиране дори от любители на овошките.
Виж повече

Видове домати

Разликата между ранни, средно ранни и късни сортове домати
Виж повече