КОРАГЕН 20 СК


Кораген 20 СК е инсектицид с принципно нов начин на действие от групата на антраниламидите с предимно стомашно, но и контактно действие, изразен ово-ларвициден ефект, като при някои видове действа и на възрастните.
Цена: 4.30 лв.
Поръчайте

Кораген 20 СК е инсектицид с принципно нов начин на действие от групата на антраниламидите с предимно стомашно, но и контактно действие, изразен ово-ларвициден ефект, като при някои видове действа и на възрастните. След третиране с Кораген 20 СК ларвите спират да се хранят почти веднага, но загиват след 24-60 часа. Може да върнат част от поетата храна и така да останат залепени за листа, без да нанасят никакви щети. Кораген 20 СК се придвижва трансламинарно в растението и има удължено последействие, като запазва високата си активност 14-21 дни след третирането.
Приложение при царевица: Високата плътност на Царевичен стъблопробивач може значително да намали добива и да доведе до икономически загуби. Третира се 5-7 дни след засичане на пика на летежа и при достигане на ИПВ (10 броя яйчни групички на 100 растения при царевица за зърно и 3 броя на 100 растения при царевица за семепроизводство). Засичане на пика на летежа може да бъде извършен чрез поставяне на феромонови уловки, последвано от обследване за яйчни купчинки. Провеждат се максимум две последователни третирания на сезон.
Доза: 10-15 мл/дка
Приложение при картофи: За най-добра защита Кораген 20 СК се прилага в начало на излюпването, при наличие на ларви от първа възраст или при установяване на първи повреди. Използване на Кораген 20 СК в доза 6 мл/дка осигурява дълготраен контрол (21 дни), дори и при много силно нападение от колорадски бръмбар.
Доза за колорадски бръмбар: 6мл/дка
Доза за картофен молец: 15 мл/дка
Приложение при овощни (семкови и костилкови): За най-добра защита на плодовете Кораген 20 СК се прилага преди начало на излюпване на яйцата срещу първо и второ поколение. За да се постигне добър контрол на едно поколение от ябълков плодов червей са необходими две или повече третирания с подходящи инсектициди. Кораген 20 СК трябва да се прилага в програма с други инсектицид с
различен от неговия начин на действие, като третиранията с него не трябва да надхвърлят повече от 2 през вегетацията.
Доза: 18 мл/дка
Приложение при лозя: За оптимален контрол Кораген 20 СК се прилага по време на яйцеснасянето и до начало на излюпване на първите ларви и първи вгризвания. Максимален брой третирания през вегетацията: 1 третиране при винени сортове и до 2 третирания при десертни сортове. Интервал на приложение: 14 дни.
Доза: 15 мл/дка

Активно вещество: 200 г/л ринаксипир (хлорантранилипрол)

Свързани продукти


ДЕЛЕГАТ 250 ВГ


Делегат 250 ВГ е нов инсектицид за борба и контрол на много неприятели по овошните дръвчета. С нов механизъм на действие, различен от препаратите в момента, Делегат 250 ВГ е отлично решение за борба с насекомите.
Цена: 5.90 лв.
Вижте детайли

КЛОУЗЪР 120 СК


Клоузър 120 СК е нов системен инсектицид от нова химическа група за контрол на въшки и белокрилка в овощни, зеленчукови култури и картофи.
Цена: 13.70 лв.
Вижте детайли

ВОЛИАМ ТАРГО 063 СК


ВОЛИАМ ТАРГО 063 СК е нов високоефикасен инсектицид/акарицид с активни вещества от различни химични групи
Код: 1111
Цена: 67.60 лв.
Вижте детайли

ПРОКСИМО


ПРОКСИМО е мощен инсектицид, който комплексно унищожава белокрилката и щитоносната въшка.
Код: 1133
Цена: 2.80 лв.

ТЕПЕКИ


ТЕПЕКИ е мощен инсектицид за борба с листна въшка. ТЕПЕКИ съдържа флоникамид, който прониква много бързо в третираните
растения, има трансламинарно действие и се транспортира възходящо в
растението, което осигурява последваща защита на растенията.
Код: 1137
Цена: 2.80 лв.

ДЕЦИС 100 ЕК


ДЕЦИС 100 ЕК е пиретроиден инсектицид, с контактно и стомашно действие.
Цена: 8.90 лв.

Алверде 240 СК


Алверде 240 СК е нов селективен инсектицид. Наследникът на Регент. Вашето решение срещу колорадски бръмбар и доматен листоминиращ молец.
Код: 1136
Цена: 6.00 лв.

Вазтак Нов 100 ЕК


Вазтак Нов 100 ЕК  е пиретроиден инсектицид с бързо начално действие за борба срещу неприятели по лозя, овощни, житни, технически и зеленчукови култури
Код: 1215
Цена: 5.00 лв.
Вижте детайли

Спрей срещу оси и стършели


Аерозол на BROS за борба с оси и стършели. Има обхват до 5 метра, като унищожава и гнездата им.
Цена: 15.00 лв.

АФИТЕК ЕК


АФИТЕК ЕК е за механично блокиране и отстраняване от растенията на листни въшки, паяжинообразуващи акари, ериофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс по житни, зеленчукови, овощни, ягодоплодни, лозя и украсни култури.
Цена: 8.50 лв.

Фипронил спрей


Фипронил спрей е готов за употреба инсектицид с широко приложение срещу кокошинки, кърлежи, въшки, бълхи и други ектопаразити, които пренасят зарази по домашните ви любимци.
Цена: 9.00 лв.

Фипронил капки


Фипронил спот он е противопаразитни капки срещу бълхи, въшки, кърлежи, космояди и други паразити по домашни гълъби.
Цена: 7.20 лв.

Полезни съвети


СХЕМА ЗА ПРЪСКАНЕ НА ОВОЩНИ ДРЪВЧЕТА

Агроаптека Младост предлага на своите клиенти схема за регулярното пръскане на овощните дръвчета. Схемата е разработена така, че да е максимално опростена и лесна за разбиране дори от любители на овошките.
Виж повече

Видове домати

Разликата между ранни, средно ранни и късни сортове домати
Виж повече