Карате Зеон


Карате Зеон е инсектицид за борба с икономически важните неприятели при пшеница, ечемик, зеленчуци, лозя, овощни, тютюн, картофи и други.
Код: 1130
Цена: 6.80 лв.
Поръчайте

Производител:

Syngenta

Широкоспектърен пиретроиден инсектицид с контактно и стомашно действие
Бързо свързване на микрокапсулите с кутикулата на растението
Висока биологична ефикасност срещу голям брой гризещи и смучещи вредители
Действа на яйца, ларви и възрастни
Бърз инициален нокдаун ефект и парализа
Силно репелентно (отблъскващо) действие
По-дълго последействие спрямо ЕК формулациите
Ниски дози на приложение
Нова модерна формулация (КС) – микрокапсулирана суспензия с UV стабилизатор
Устойчив на отмиване от валежи 1 час след пръскане

Разрешена употреба в България при:
Пшеница,ечемик срещу вредна житна дървеница (ларви),обикновена житна пиявица в доза 15 мл/дка.Момент на приложение:при плътност 2 ларви III-та възраст на кв.м.при плътност 30 броя възрастни или 2 ларви
на стъбло (20% унищожена листна маса). Карантинен срок:    28 дни.
Рапица срещу рапичен цветояд и рапична листна оса в доза 15 мл/дка. Момент на приложение:в начало на излюпване на гъсениците, при плътност 2-3 броя на кв. или 2-3 повредени рапични растения на кв.м. Карантинен срок:    30 дни.
Картофи срещу колорадски бръмбар, в доза 15 мл/дка. Момент на приложение:при първа поява на възрастните и масово излюпване на ларвите. Карантинен срок:    не се изисква.
Зеле срещу зелева нощенка, в доза 15 мл/дка. Момент на приложение: при излюпване на ларвите (плътност) 1 гъсеница на кв.м при разсаждане и 2 гъсеници на кв.м при формиране на главите). Карантинен срок: 7 дни.
Череша срещу черешова муха и петнистокрила дрозофила в доза 15 мл/дка. Момент на приложение: при установяване летежа на мухите, но преди снасянето на яйцата (обикновено съвпада с избистрянето на плодовете).Катантинен срок: 7 дни.
Захарно цвекло срещу цвеклови бълхи, в доза 12,5 мл/дка    при първа поява на бълхите (плътност 5-10 бълхи на кв.м). Карантинен срок: 15 дни.
Лозя срещу шарен гроздов молец. Доза 0,02%. Прилага се във фаза черна главичка на яйцата, но не по-късно от начало на излюпване на ларвите.ИПВ – във фаза поява на реса – 6 до 8 гъсеници на 100 реси; във фаза големина на плода грахово зърно – 8 до 10 гъсеници на
100 ягориди; във фаза узряване на гроздето– 10 до 12 гъсеници на 100 грозда;Карантинен срок: 10 дни.
Ябълки срещу ябълков плодов червей, в доза 0,02%. Момент на приложение: във фаза черна главичка на яйцата, но не по-късно от начало на излюпване на ларвите. Карантинен срок: 14 дни.
Тютюн срещу тютюнев трипс, зелена прасковена листна въшка, в доза 30 мл/дка. Момент на приложение: при първа поява на вредителите, но не по-късно от 5% нападнати растения. Карантинен срок: 60 дни.
Люцерна срещу люцернов листояд, в доза 15 мл/дка. Момент на приложение при първа поява на вредителите. Карантинен срок: 30 дни.
Ливади и пасища срещу марокански скакалец,италиански скакалец, в доза 50 мл/дка    срещу излюпените млади ларви I-ва до III-та възраст сутрин рано или привечер. Карантинен срок: 13 дни
 

Продукта е Втора категория – само професионална употреба.

 

Инсектицид за борба с икономически важните неприятели при пшеница, ечемик, зеленчуци, лозя, овощни, тютюн, картофи и други.

Свързани продукти


ДЕЛЕГАТ 250 ВГ


Делегат 250 ВГ е нов инсектицид за борба и контрол на много неприятели по овошните дръвчета. С нов механизъм на действие, различен от препаратите в момента, Делегат 250 ВГ е отлично решение за борба с насекомите.
Цена: 5.90 лв.

КЛОУЗЪР 120 СК


Клоузър 120 СК е нов системен инсектицид от нова химическа група за контрол на въшки и белокрилка в овощни, зеленчукови култури и картофи.
Цена: 13.70 лв.
Вижте детайли

ВОЛИАМ ТАРГО 063 СК


ВОЛИАМ ТАРГО 063 СК е нов високоефикасен инсектицид/акарицид с активни вещества от различни химични групи
Код: 1111
Цена: 78.00 лв.

ПРОКСИМО


ПРОКСИМО е мощен инсектицид, който комплексно унищожава белокрилката и щитоносната въшка.
Код: 1133
Цена: 3.00 лв.

ТЕПЕКИ


ТЕПЕКИ е мощен инсектицид за борба с листна въшка. ТЕПЕКИ съдържа флоникамид, който прониква много бързо в третираните
растения, има трансламинарно действие и се транспортира възходящо в
растението, което осигурява последваща защита на растенията.
Код: 1137
Цена: 2.80 лв.

ДЕЦИС 100 ЕК


ДЕЦИС 100 ЕК е пиретроиден инсектицид, с контактно и стомашно действие.
Цена: 9.50 лв.

КОРАГЕН 20 СК


Кораген 20 СК е инсектицид с принципно нов начин на действие от групата на антраниламидите с предимно стомашно, но и контактно действие, изразен ово-ларвициден ефект, като при някои видове действа и на възрастните.
Цена: 4.30 лв.

Алверде 240 СК


Алверде 240 СК е нов селективен инсектицид. Наследникът на Регент. Вашето решение срещу колорадски бръмбар и доматен листоминиращ молец.
Код: 1136
Цена: 6.00 лв.

Вазтак Нов 100 ЕК


Вазтак Нов 100 ЕК  е пиретроиден инсектицид с бързо начално действие за борба срещу неприятели по лозя, овощни, житни, технически и зеленчукови култури
Код: 1215
Цена: 5.00 лв.
Вижте детайли

Спрей срещу оси и стършели


Аерозол на BROS за борба с оси и стършели. Има обхват до 5 метра, като унищожава и гнездата им.
Цена: 15.00 лв.

АФИТЕК ЕК


АФИТЕК ЕК е за механично блокиране и отстраняване от растенията на листни въшки, паяжинообразуващи акари, ериофидни акари, щитоносни въшки, листни бълхи, белокрилки и трипс по житни, зеленчукови, овощни, ягодоплодни, лозя и украсни култури.
Цена: 8.50 лв.

Фипронил спрей


Фипронил спрей е готов за употреба инсектицид с широко приложение срещу кокошинки, кърлежи, въшки, бълхи и други ектопаразити, които пренасят зарази по домашните ви любимци.
Цена: 9.00 лв.

Полезни съвети


СХЕМА ЗА ПРЪСКАНЕ НА ОВОЩНИ ДРЪВЧЕТА

Агроаптека Младост предлага на своите клиенти схема за регулярното пръскане на овощните дръвчета. Схемата е разработена така, че да е максимално опростена и лесна за разбиране дори от любители на овошките.
Виж повече

Видове домати

Разликата между ранни, средно ранни и късни сортове домати
Виж повече