СЕРКАДИС


Серкадис е НОВ фунгицид за борба с брашнеста мана, струпясване и кафяви петна по лозята, ябълки, круши, кайсии, праскови и други. Серкадис съдържа най-иновативното SDHI (сукцинат десхидрогеназа инхибитор) активно вещество Ксемиум.
Код: 1125
Цена: 13.40 лв.
Поръчайте

Производител:

BASF

Серкадис съдържа най-иновативното SDHI (сукцинат десхидрогеназа инхибитор) активно вещество Ксемиум.

Ксемиум действа като нарушава снабдяването с енергия на фитопатогенни гъби. По-специално: Ксемиум нарушава нормалната функция на сукцинат десхидрогеназата, известна също като Комплекс II на гъбната митохондриална дихателна верига.

Ксемиум има две енергетично обусловени форми с различни полярни свойства.

Серкадис Ви осигурява изключителна ефикасност при много ниски дози поради високата специфична активност на Ксемиум. За да контролира болестите най-ефикасно, активното вещество трябва да достигне своята цел в гъбните патогени възможно най-бързо. Това е

предизвикателство за всяко активно вещество по две основни причини: твърда външна обвивка заобикаля клетките на патогените и целта се намира дълбоко във вътрешността на гъбните митохондрии. Ксемиум има уникална възможност за мобилност благодарение на способността си да се движи в липофилна и хидрофилна среда.
Ксемиум - уникални свойства за дълготрайна защита
След като Серкадис изсъхне върху повърхността на листа, част от него се свързва здраво с восъчния слой благодарение на своите липофилни свойства. Множество молекули започват да се свързват заедно. Свързването на множество молекули води до образуването на кристални структури с причудливи форми, които се придържат здраво към грубия восъчен слой.

Роса или дъжд мобилизират част от активното вещество от кристалните депа. От тях постоянно се отделят високо мобилни молекули Ксемиум, гарантиращи пълна и непрекъсната защита на растенията за изключително дълъг период от време. За ефективен контрол на болестите плътното фунгицидно покритие на повърхностите е най-ефективният начин да се предотврати заразяването.

Изследователите от БАСФ установяват на повърхността на растенията интензивни преразпределителни свойства на кристалните депа с Ксемиум. Преразпределението се активира от присъствието на вода или роса, които често спомагат за развитието на гъбните болести.

Водата и росата не само подпомагат разпространяването върху растителната повърхност, но и по-нататъшното навлизане във восъчния слой и листната тъкан. Активното вещество Ксемиум е високо мобилно във вътрешността на растенията и се разпространява бързо към другите им части.

По-бързото придвижване на Ксемиум както през липофилните, така и през хидрофилните мембрани на гъбата. В резултат на това Ксемиум може да достигне и блокира целта в гъбата по-бързо и ефикасно, отколкото други съпоставими активни вещества.
Лозя - 15 мл/дка за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 35 дни
Ябълка, Круша, Дюля  - 25-30 мл/дка за Струпясване  и Кафяви петна. Карантитнен срок: 35 дни
Ябълка, Круша, Дюля - 15 мл/дка за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 35 дни
Праскова, Кайсия, Нектарина - 15 мл/дка    за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 21 дни
Работен разтвор: 40 - 150 литра/дка в зависимост от културата

Производител и повече информация: ТУК

Ксемиум
Лозя - 15 мл/дка за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 35 дни Ябълка, Круша, Дюля  - 25-30 мл/дка за Струпясване  и Кафяви петна. Карантитнен срок: 35 дни Ябълка, Круша, Дюля - 15 мл/дка за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 35 дни Праскова, Кайсия, Нектарина - 15 мл/дка    за Брашнеста мана. Карантитнен срок: 21 дни Работен разтвор: 40 - 150 литра/дка в зависимост от културата

Унищожава и поникнали плевели - възможност за третиране и в ранна вегетация.
Без последействие за следващите култури в сеитбооборота.
Дълго последействие – ефикасност срещу по- късно поникващи плевели.

Свързани продукти


ДЕЛАН ПРО


Делан про е нов системно-контактен фунгицид с предпазно и лечебно действие за борба срещу обикновена мана, черно гниене, екскориоза по лозя, и струпясването по ябълки и круши
Код: 1121
Цена: 6.60 лв.

БОРДО


БОРДО е течен тор за листно приложение под формата на суспензия. Нов продукт, заместващ изцяло бордолезовия разтвор при пръскане на овошките.  Има високо съдържание на Калций, Сяра и Мед.
НОВО
Код: 1356
Цена: 4.00 лв.
Вижте детайли

АНТИФРОСТ


АНТИФРОСТ е препарат против слана и измръзване.
НОВО
Цена: 15.00 лв.
Вижте детайли

ДАГОНИС


Дагонис е нов мултикроп фунгицид за мултизащита в зеленчуци.
Дагонис осигурява дълготрайна защита срещу широк спектър от гъбни болести в много зеленчукови култури.
НОВО
Цена: 5.60 лв.

КАПТАН 80 ВГ


Каптан 80 ВГ е контактен фунгицид с отлично предпазно действие при широк кръг от болести по редица селскостопански култури
Цена: 11.80 лв.

ИНФИНИТО


ИНФИНИТО е НОВ системен фунгицид за борба с мана при картофи, краставици, тиквички, салати, пъпеши и други.
НОВО
Код: 1129
Цена: 4.80 лв.

СИЛИТ 544 ЕК


Силит 544 СК е контактен и локално-системен фунгицид с предпазно, лечебно и изкореняващо заразата действие, срещу основни гъбни болести при овощните култури
Цена: 6.00 лв.
Вижте детайли

ФАБАН


Фабан е нов двукомпонентен системно-контактен фунгицид срещу струпясване по ябълки и круши
НОВО
Цена: 10.00 лв.
Вижте детайли

ИНДАР 5 ЕВ


ИНДАР 5 ЕВ е нов  фунгицид за контрол на болести при голям брой култури, с предпазно, системно и лечебно действие. Нова формулация ЕВ на маслена основа за по-добро абсорбиране и проникване в тъканите на третираните растения.
Цена: 3.50 лв.
Вижте детайли

Вивандо


Вивандо е нов фунгицид с уникален механизъм на действие и газова фаза за контрол на брашнестата мана при лозя и зеленчуци.
Код: 1135
Цена: 28.00 лв.

КАБРИО ТОП


Кабрио топ е системно-контактен фунгицид с предпазно и лечебно действие за едновременна борба срещу обикновена мана, брашнеста мана и сиво гниене по лозя
Цена: 3.70 лв.

СКОР 250 ЕК


СКОР 250 ЕК е системен фунгицид с отлично предпазно и лечебно действие
Цена: 7.20 лв.

Полезни съвети


СХЕМА ЗА ПРЪСКАНЕ НА ОВОЩНИ ДРЪВЧЕТА

Агроаптека Младост предлага на своите клиенти схема за регулярното пръскане на овощните дръвчета. Схемата е разработена така, че да е максимално опростена и лесна за разбиране дори от любители на овошките.
Виж повече

Видове домати

Разликата между ранни, средно ранни и късни сортове домати
Виж повече