ФАБАН


Фабан е нов двукомпонентен системно-контактен фунгицид срещу струпясване по ябълки и круши
Цена: 10.00 лв.

Производител:

BASF

Фабан е комбинация от две активни вещества с допълващи се свойства, двата различни начини на действие подсилват ефикасността, разширяват спектъра на действие, намаляват риска от поява на резистентност. Начините на придвижване в растенията, локалносистемен и контактен, позволяват добра защита на растенията. Фабан се характеризира с бързо инициално и продължително действие. Неговата селективност е отлична по време на всички стадии от развитието на овощните култури.
Пириметанил е анилино-пиримидинов фунгицид с трансламинарно проникване и апопластично движение в растенията. Той предотвратява отделянето на хидролитични ензими от гъбните патогени и води до бързото им загиване.

Дитианон е органичен контактен фунгицид от химичната група хинони. Инхибира покълнването на спорите, подтиска редица ензими и спира дишането на клетките на гъбните патогени.
Какво е Ко-Кристална технология?

• Това е кристал който се състои от две различни молекули

• Има собствена уникална кристална структура

• Има свои собствени уникални свойства, различни от единичните компоненти Фабан Co-Crystal формулация

• Физически стабилен с ниска изпаряемост

2. Работен разтвор

• 40-100 л/дка (в зависимост от обема на короната)

3. Температурен диапазон на приложение

• Фабан може да се прилага при температура от 6 °С до 30 °С.

4. Усвояване от културата - Паднал продължителен и обилен дъжд 3 часа след третиране не променя ефикасността на Фабан. Продукта осигурява отлична защита от струпясване при продължителен влажен

период.

5. Смесимост с други ПРЗ

• Фабан може да се смесва инсектициди, но поради различната твърдост и температура на водата се препоръчва направата на тест за смесимост. За едновременен контрол на крушовата бълха (Psulla pyri), видове акари и листни въшки да се комбинира с Масай.

6. Не се препоръчва - Не е желателно употребата на продукта повече от 4 пъти на сезон.

Активно вещество: Пириметанил и Дитианон
При струпясване при ябълки и круши: Препоръчителна доза - 120 мл/дка

Свързани продукти


ДЕЛАН ПРО


Делан про е нов системно-контактен фунгицид с предпазно и лечебно действие за борба срещу обикновена мана, черно гниене, екскориоза по лозя, и струпясването по ябълки и круши
Код: 1121
Цена: 6.60 лв.

СЕРКАДИС


Серкадис е НОВ фунгицид за борба с брашнеста мана, струпясване и кафяви петна по лозята, ябълки, круши, кайсии, праскови и други. Серкадис съдържа най-иновативното SDHI (сукцинат десхидрогеназа инхибитор) активно вещество Ксемиум.
НОВО
Код: 1125
Цена: 13.40 лв.

БОРДО


БОРДО е течен тор за листно приложение под формата на суспензия. Нов продукт, заместващ изцяло бордолезовия разтвор при пръскане на овошките.  Има високо съдържание на Калций, Сяра и Мед.
НОВО
Код: 1356
Цена: 4.00 лв.
Вижте детайли

АНТИФРОСТ


АНТИФРОСТ е препарат против слана и измръзване.
НОВО
Цена: 15.00 лв.
Вижте детайли

ДАГОНИС


Дагонис е нов мултикроп фунгицид за мултизащита в зеленчуци.
Дагонис осигурява дълготрайна защита срещу широк спектър от гъбни болести в много зеленчукови култури.
НОВО
Цена: 5.60 лв.

КАПТАН 80 ВГ


Каптан 80 ВГ е контактен фунгицид с отлично предпазно действие при широк кръг от болести по редица селскостопански култури
Цена: 11.80 лв.

ИНФИНИТО


ИНФИНИТО е НОВ системен фунгицид за борба с мана при картофи, краставици, тиквички, салати, пъпеши и други.
НОВО
Код: 1129
Цена: 4.80 лв.

СИЛИТ 544 ЕК


Силит 544 СК е контактен и локално-системен фунгицид с предпазно, лечебно и изкореняващо заразата действие, срещу основни гъбни болести при овощните култури
Цена: 6.00 лв.
Вижте детайли

ИНДАР 5 ЕВ


ИНДАР 5 ЕВ е нов  фунгицид за контрол на болести при голям брой култури, с предпазно, системно и лечебно действие. Нова формулация ЕВ на маслена основа за по-добро абсорбиране и проникване в тъканите на третираните растения.
Цена: 3.50 лв.
Вижте детайли

Вивандо


Вивандо е нов фунгицид с уникален механизъм на действие и газова фаза за контрол на брашнестата мана при лозя и зеленчуци.
Код: 1135
Цена: 28.00 лв.

КАБРИО ТОП


Кабрио топ е системно-контактен фунгицид с предпазно и лечебно действие за едновременна борба срещу обикновена мана, брашнеста мана и сиво гниене по лозя
Цена: 3.70 лв.

СКОР 250 ЕК


СКОР 250 ЕК е системен фунгицид с отлично предпазно и лечебно действие
Цена: 7.20 лв.

Полезни съвети


СХЕМА ЗА ПРЪСКАНЕ НА ОВОЩНИ ДРЪВЧЕТА

Агроаптека Младост предлага на своите клиенти схема за регулярното пръскане на овощните дръвчета. Схемата е разработена така, че да е максимално опростена и лесна за разбиране дори от любители на овошките.
Виж повече

Видове домати

Разликата между ранни, средно ранни и късни сортове домати
Виж повече